Stallet idag - Onsdag

Hej!
idag har jag varit i stallet. När jag kom dit bytte jag om och sedan gick jag ner till stallet. Där träffade jag en bloggerska som jag följer då :) värsta roligt att träffa henne. OM någon undrar vem det var så var det Isabella Villman från den här ---> bloggen
I alla fall sen fick jag ge Kraft till alla i manegestallet. Duktig jag är som får göra det själv :thumbup: haha :D Sen gick jag upp till stora stallet och fråga om jag skulle hjälpa till med duschningen av hästar. Det slutade med att jag duschade fem hästar xD
Började tvätta Nikki och var snäll <3 Sedan lämnade jag henne och duschade Glenn. Han var också snäll :) lite spänd kanske men inte mycket.
Sedan kom problemet när jag skulle duscha Otto. Jo Otto var egentligen menad att vara tävlingshäst men han var(är) för feg när det kom till tävling så han såldes till BRK. Otto är då svår att fånga i boxen och självklart stod han lös i boxen utan grimma :/ Ja nu använde jag mina skills och matade på honom med grimman på rumpan och när han vände huvudet mot mig berömde honom. Fick spänna upp grimman i nackstycket och sätta den runt huvudet och sedan "trä" i mulen sedan knäppa. Sedan blev han såklart rädda för grimskaftet *suck!*. Fick göra samma sak där och sedan knäppa fast och inte trä igeom sedan knäppa fast.
Efter honom tog jag Seaside. Sedan var det Antitia orkade inte bråka med henne så Maria fick göra det XD Nej men Maria är jätteduktig och har tävlat henne i bohuscupen och hon fick in henne.
Sedan tittade jag på när Cissi och Shadow tränade :)

Ja ni förstår att jag är trött nu så nu ska jag stänga ner datorn och avsluta för dagen :)
Godnatt alla mäniskor!// Paula

Ridpass Corona - Tisdag

Idag red jag Corona. Hon var ganska fin men hon är ganska svår att få i fin form. Den ända som jag känner som kan få henne i form är vår egen Louise. Men hon gick fint då och då. Fick lite av en chock när vi red in och jag inte hade någon ridväst och vi skulle ha markarbete. haha! Men det gick fint hon kom med bra fart på hindren och så.

Vi började med att vända med yttersidan på bommar sedan med bommar, hinder och sakta av till skritt mellan två bommar. Det gick bra och hon hoppade fint. Sedan gjorde vi denna flera gånger fast med olika saker mot slutet (efter hindret)
Vi gjorde så att man skulle sakta av till skritt och sedan vända tillbaka i höger varv i stället för vänster. Sedan bytte vi sida och hoppade en bock. Samma här med sakta av till trav innan kortsidan och sedan trava bort. den ända skillnaden var att man galopperade mot dem här. Nästa gång kommer vi träna på det här mer men för hoppningsvis kommer vi hoppa lite högre hinder då ^.^

Känner att jag förklarade blurrigt men här har ni en bild som jag så snyggt krafsade ihop xD


Snyggt va?!


Så här ser Corona ut för dem som undrar ;) Hon ser lite skev ut på den här bilden men aja... -.-'

// Paula

Tisdag Aug 30, 2011

Har varit dålig uppdatering från mig, tänker inte förklara mig, Förlåt!


Hello har varit väldigt trött kanske för att jag går upp tidigt och så :/ ? var i stallet idag i alla fall, var väldigt kul. berättar om ridningen i ett senare inlägg.
Idag är det House!! det är ett av mina favoritprogram. Tycker bara att han är för rolig, så grym e han när han går och dissar alla hela tiden. ja det är ett tecken på min dåliga humor. Ja ni får en bild på house en av mina favoritbilder på honom faktiskt visar lite hur hans humor och så är xD// Paula


Filmen idag

Brides maids var jättebra! det kanske var lite annorlunda handling men annars var den kul! Louises kommentar var bara bäst, man skrattade sig igenom filmen! ja det gjorde man. Den är faktiskt jättebra men kolla på den med kompisar och inte med mamma och pappa. den blir roligare då ;)

tänkte att ni kunde få lite bilder sen ;) ska bli kul.

// Paula


Glöm inte! Frågestunden och att tipsa om den nya designen

svar på fråga

Pauline om Svar på frågor ;):

okej jag fattar me vad tar ni för bilderna ??? :DJag tar 30 kr för en bild och 100 kr för fyra bilder. Om du är intressad mejla mig på paulasfoton@gmail.com


//Paula

snart på bio!

Hej! idag ska jag på bio med ett par goa tjejer! Louise (inte lollo som skriver här xD) och Alice från skolan. vi tänkte kolla på Bridemaides, den verkar bra :) hoppas den är det också så jag tänkte klä på mig lite kläder göra klart det sista här hemma och sen sätta mig på bussen ;)
Aja jag kan berätta vad jag tyckte om den sen, här har ni en trailer!// Paula

Ke$ha - Your Love Is My Drug

Ke$ha - Your Love Is My DrugNy favoritlåt! Musikvideon är ju lite annorluunda men låten är svinbra! Hoppas det blir någon annans favorit också ;) Kanske är den skön att rida till, vad vet jag!?

Svar på frågor ;)

Pauline om Nu är alla bilder uppe i Picasa!!!!!:

snygga bilder :D men varför har du förstört alla bilder men dit namn (det irriterar) :/

Karin om Nu är alla bilder uppe i Picasa!!!!!:

Jättefina bilder!


Tack så himla kul att ni tycker så!
Eftersom jag säljer bilderna vill jag inte att folk bara ska ta dem och använda dem utan att ha betalat. Och att det finns folk som har stallet.se eller liknadnde som bara tar bilder och säger att de är dem som har tagit dem :)
Hoppas det var en bra förklaring ;)

// Paula

allt för min syster

Hallå!

tänkte sätta mig med lite popcorn och kolla på allt för min syster. den är en sorglig må-bra-film :) någon som ha sett den? i alla fall gör det man uppskattar livet mer och blir inte lika rädd för döden typ då den faktiskt kan vara något man längtar till.
nu känner jag att jag börjar gå in på min poetiska sida så jag ska gå och kolla på den nu! om vi inte hörs mer ikväll säger jag sweet dreams!

// Paula

Våga invertera!


Foto: Paula Holmquist
Häst & Ryttare: Rockmount Shadow & Sonia Lindeblad

Jag redigerar i photoshop cs5


Hur ska den se ut?

Hej! Nu är det så att vi tänkte göra en ny design eftersom Louise har fått Nice nu och bilder på henne :) så nu vill vi veta hur ni vill ha det!?// Paula & Lousie

Nu är alla bilder uppe i Picasa!!!!!

Halloj!

Nu är äntligen alla bilder uppe på picasa från sommar hoppet!! Många har frågat och nu äntligen kan jag säga att det är klart. Suckar av lycka! här är länkar till de olika klasserna!

09:00 <--- klicka

11:00 <--- klicka

14:00 <--- klicka


Kolla gärna in! får gärna kommentera det här inlägget om ni har kritik! behöver veta vad jag ska tänka på till nästa gång!
Om du är intresserad av att köpa foton mejla: paulasfoton@gmail.comEn söt bild på Michelle & Tyson som smakprov ;)

// Paula

Uteritt - torsdag

Hej i trosdags red jag då Kasper!
jag hade lite problem att komma upp då han är ganska rund så sadeln åker runt när man sitter upp, i alla fall när jag gör det. Han ville inte gå nära pallen så Ida fick sitta av och hålla emot på andra sidan för att jag skulle kuna sitta upp. Pinsamt! -.-' Men jag var inte sist i alla fall utan det var en anna tjej.

Vi började att rida mot årekärr upp för backarna. vi började med att skritta upp för den första och sedan när det är ganska rakt började vi trava mot den andra. När vi kom upp flåsade kasper jättemycket men inte så mycket ändå. Vi red nerför och sedan förbi ön och alla fotbollsungar. Vi tog sedan galopp. Verkligen jättehärligt! sen red vi tillbaka mot backarna igen.

vi skulle galoppera LUGNT uppför backarna och jag började med att hålla i honom för att det skule vara lugn men då blev det avständ och det tyckte han inte om! Så han sköt iväg i 200 km/h uppför! jag visste inte ens att han kunde galoppera så fort xD

Sen kom vi till en volt där man har satt granr runt. De stockarna är typ 10cm höga hästarna hoppar lixom inte. men vi skulle börja trava och när vi kom mot stockarna fatta galopp. haha kasper fattade världens galopp och jag fick inte stopp så han gick nästan omkull i kurvan! xD Han hoppade över stockarna, ja ni läste rätt, hoppade! sen kom vi ett varv till och jag hade lite mer kontroll på honom. Men tvärr blev det fel med avstånden, försökte sakta honom lite så han hoppa nära på ett och på nästa stock hoppa han världens språng! xD vi kom en gång till och då kom vi i bra takt och fint på stockarna.

När vi red nerför gav jag honom lite långa tyglar och så red vi under ett träd och helt plötsligt fick man ett regna av droppar över sig! ja då ville Kasper ha lite mums mums och sträckte på huvudet och när han drog loss.. ja ni fattar

Det var i alla fall riktigt roligt!


världens bästa skogsmulle!! <3

// Paula

Dagens outfit (Onsdags)

Hehe, den kommer lite sent. Men den kommer iaf ;)Schabrak: Märke protector, köpte den på hööks och den kosta ca 280kr
Lindor: Ska kolla märket för kommer inte ihåg, och jag vann dom på en tävling så vet inte vad dom kosar elr vad dom kommer ifrån ;)

Så, ska jag fortsätta med detta och vad tycker ni? Ska jag skriva mer och om vad isåfall? Bättre bild kanske? :D

Louise

Uteritt

Red ut på lilla Nisse idag. Hon var verkligen svinduktig för att vara såpass ung. Hon var stenlugn och lyssnade på allt, så himla gullig!

De blev en ganska lång tur eftersom jag och Frida som jag red ut med gick fel väg så vi hamna lixom ganska långt bort xD Hästarna var lite svettiga när vi kom tebax även om vi skrittat hela vägen. 
Doppade fötterna i sjön lite snabbt också och Nice började plaska med hoven. Typ tog i allt hon kunde och slog i vattnet. Haha! Så charmig! :D:DAsså hon står lite snett så de ser ut som att hon typ har aslååångt huve och jättekort kropp, men de har hon inte ;)

Louise

Filmen på mig och NiceHär kommer filmen på mig och Nice, ;) Enjoy! :D

Louise
Vill ni att jag ska filma mer? Typ bättre och när jag gör lite andra saker? Säg till bara :)

Bio idag

hello! sitter med den lilla datorn. igår blev det ingen bloggning för min del men tänkte ta igen det nu xD Idag gick mamma, jag och brorsan på Harry Potter. jag vet att vi är lite sena med det men men. den var svinbra fast i slutet dog jag typ av skratt. förstörde nog för alla i biosalen men det var faktiskt väldigt kul!! annars ska jag gå på bio med några kompisar på söndag och sedan ska jag bli klar mned alla bilder. lite jobbigt att redigera alla bilder... långtråkigt faktiskt. aja kommer mer inlägg håll ut!

Paula

Filmen laddas

Film på mig och Nice laddas upp! :D

Glöm inte frågestunden heller, vill ha mååånga frågor! Svarar på allt helt ärligt ;)

Nice fick vila idag

Filmen på mig och Nice kommer antagligen i helgen nångång. Vill ni se den tidigare kommentera! :D

Nisse fick vila idag så jag red inte. Vet därfär inte vad jag ska skriva riktigt. Hehe xD
Fick iaf första läxan idag! Även om den ska vara klar på torsdag nästa vecka så är de jobbit lixom. Helst vill man ju inte ha några läxor alls. För man är väl i skolan för att jobba elr? Då borde man inte behöva fortsätta när man kommer hem. Well, thats life ;)

Hörs senare gott fok :)Kram Louise

Frågestund!!!!!! :D

Nu kör vi på en frågestund igen!! Skriv hur många frågor som helst vi svarar på alla, helt ärligt ! :D/Louise, Paula

Äntligen film

Det blev inte att jag klättrade idag. Det har regnat hela dan typ så tänkte att det kunde bli lite halt och jag vill inte riskera att lille Nice med sina väldigt okontrollerade ben ska halka ;)

Red i paddocken istället och det gick bra! Tränade på igångsättningar till trav och nedsaktningar till skritt. Tycker hon gick väldigt bra idag jämförelse med i söndas ;) Hur som helst.
Har en film nu ifall nån vill se?Snodde bild av Krissy ;)

Kommentera bra nurå! Ju mer kommentarer ju fortare kommer den upp :D

Louise

 


Svarar på frågor

Team H&P - Amanda om Tråkig dag med mycket tråkigt göra...:

hej! va du och fotade på sommarhoppet den 21 augusti på råda? ;) ifall du var det, kommer du ladda upp bilderna någonstans? :D

Malou om Vaken:

hej! jag undrar när bilderna från tävlingen på råda i söndags kommer att komma upp? :)Hej! såg att ni båda har ställt ungefär samma fråga så jag berättar för er båda ;) Ja det var jag som fotade där och ja har fått upp två klasser. Den som började klockan 09.00 och 11.00. Såklart kommer den sista men det blir nog mot helgen. Men kolla gärna in de första klasserna 09.00 & 11.00

Länkar det sista albumet! På söndag borde jag har fått upp det!

// Paula

Fråga

Anonym om Nice idag:

kan du inte typ srkiva dagens outfit (som hästen har på sig) så skriver du vart allt kommer ifrån och märket typ :)?


- Jo, absolut! Det skulle jag kunna göra :)

Louise


My day in the stall

Hej!!

Idag var jag ju i skolan som vanligt sedan gick jag in på nordstan och köpte ett hänglås. Jag har mäligen inte det på min låda, har ett skåp också. I alla fall när jag kom till stallet så träffade jag Cissi och hennes kompis Emma. Jag hängde på dem och mockade sedan gick vi till cafét och åt macka.

Okej tänkte dra lite snabbt om Cissi. Cissi är min klasskamrats lillasyster men jag känner henne genom stallet. Innan sommaren red Cissi en häst som kallades Maggan. Maggan skulle under sommaren åka hem till Irland där hennes ägare bor. Cissis familj köpte då Rockmount Shadow (Shadow).

Jag gick till skåpet snabbt och fixade med hänglåset och sen sprang jag till Cissi och Emma igen. Vi borstade shadow och Cissi fixade med ögondropparna som shadow ska ha. han har typ någon "liten" ögoninflataion. eftersom jag är en "ryktoman" som jag kallar det fick han inte ha fläcker så jag stod och gnuggade med en svamp tills fläckarna var borta. så om det är någon som behöver en skötare är det bara att fråga! xD :D Cissi red sedan lite på honom och sen lämnade vi honom i stallet och gav alla hästarna lunch.

jag tog bussen hem och nu är det bara sista klassen kvar :D


Här är Shadow, och om någon undrar så är det inte Cissi som sitter på utan det är Sonia som hade honom innan ;)

// Paula

på bussen - från mobilen

Halloj! Sitter på bussen nu påväg mot stallet. Ska bara dit lite snabbt kanske ta några kort med den lilla kameran. Om jag gör det ska jag så klart visa dem här ;) när jag kommer hem ska jag fixa med bilderna och sen ska jag sova xD over and out, paula

Brännö

Sitter på en båt påväg till brännö och det är svinkallt. (Frida hälsar) Nisse blir klätrad senare idag så vi för se hur de går och vad hon tycker om det. Antaglugen att det är jobbigt. ;) Skriver mer när jag kommer hem :) Louise

min dag idag - från mobilen

Hej Ligger i min säng och försöker vakna xD idag hade jag tänkt att gå o köpa ett lås i stan och sen åka till stallet :) jag är nog inte stallet så länge bara någon timme skulle jag tro :) Paula

Duktig !

Är så himla nöjd med Nice idag! Hon gick i mycket stadigare form än igår och hon tryckte inte in mot mitten lika mycket. Satt också ner på henne typ ett halvt varv och det gick bra. Fast i början typ drog hon iväg lite, men de blev bättre efter ett tag.

 

Iaf. Grymt nöjd med henne och tror verkligen att hon kan bli nåt. Gullet <3Louise


ridpass today - från mobilen

Hej! Först idag var jag i skolan, det var faktiskt roligt idag! Man kommer ju "tightare" med klassen för varje dag som går. I alla fall när jag skulle hem insåg jag att det kommer bli tight med ridningen för jag skulle nämligen hem först och hämta mina kläder och sen till stallet. I alla fall när jag kom dit berättade en av mina bästa kompisar i stallet att jag skulle ha corona... jag skyndade för att byta om och sedan gjorde jag i ordning henne. Men set som verkligen var jobbigt var att vi har tydligen bytt tid till en kvart senare så jag hade inte behövt stressa -.-' sedan red vi i padocken. Corona var spänd till att börja med. Det var en annan häst som gick förbi som började stegra så hon höll ju på lite också... sedan gick det bättre men jag var inte nöjd med ridpasset. I volten hade jag lite för långa tyglar så jag fick inte riktigt kontakten som jag hade behövt. Men någon som gick bra var att det inte blev korsgalopp. Corona har nämligen problem led balansen så hon väljer om man rider för fort, att köra korsgalopp. Nästa tisdag har jag bestämt att det ska Gå bättre :) vi har faktiskt bytt ridlärare från Sofia b till Sofia l haha man behöver ju inte oroa sig för att glömma bort namnet xD men jag känner ju alla ridlärarna sen innan så jag behöver inte oroa mig. Nu sitter jag och ska skölja av mig min ansiktsmask, man måste ju ta hand om huden, man har ju bara en xD Paula

Bild(bomb) 5 - Beta Putte<3
Louise

Back from school

Första dan i solan- helt okej. Mest information och typ rundvandring i skolan. Allt har typ flyttats eller så har nåt byggts till. Så ja, dagen va rätt chill. Fick också pennor, sudd, pärm mm. mm.
Sen när vi hade ätit gick vi till vår nya gympasal. Ehh... gympa innan gympa typ. Den ligger 1.2 km bort. (!!)

Snart sticker jag till stallet för att sköta och rida lilla Nisse. Veronica kommer också över för att jag ska visa henne allt. Hon ska nämligen bli skötare, och sköta Nice när jag inte kan. Dvs. på torsdagar eftersom jag rider på billdal då och kommer inte hinna. Så det blir asbra! Hinner med lite läxor också då. Torsdagar kommer då bli en vilodag för Nice.

Tänkte klättra idag, men ångrade mig så de får blir imon. Tänkte istället rida lite i paddocken och träna på att få ut henne på voltspåret eftersom hon trycker inåt.

Skriver mer när jag kommer hem :)
Kram Louise


Skola today

Sorry får nada uppdatering på kvällen igår... :/ Men mitt internet slutade fungera så jag kom helt enkelt inte in. Ioförsig har jag mobilen, men då kan jag inte lägga upp bilder, vilket är väldigt tråkigt ;)

Var till svenks ridsport och Börjes igår och köpte en snok och ett skimmelschampo. Använde bara grönsåpa när jag tvätta svansen så det kände jag att jag behövde. Lite synd att snoken var för stor för att använda igår så jag måste göra nya hål ;) Menmen de fixar sig.

Ridningen gick faktiskt ganska bra. Bättre än i söndags. Skrittade och travade mest och provade på en galopp på slutet. TJENA! Hon springer bara. Gullet! Men det förstår jag eftersom hon inte har några musker och därför inte kan samla sig. Hehe <3

Ja. Idag börjar skolan också. Lite trist :/ Men vi slutar vid två så då sticker jag upp till Nisse :D

Vi hörs senare
Louise


Tråkig dag med mycket tråkigt göra...

Hello!

Idag har det varit fullt upp i skolan och sedan hem direkt för att fixa bilderna... ganska tråkig da alltså. jag vet att det är tråkigt med sådana inlägg men jag kan glatt tillägga att jag är på 480 av 888 bilder! och ni ska såklart få länken när alla bilder är uppe ;) slänger upp en bild på Kasper som jag hoppas jag får rida imorgon!


Gulle! <3

// Paula

Vaken

Nu är jag vaaaken och redo för att gå till stallet ! :D
Fast jag går nog inte än, lite tidigt kanske ;)

A, men nu vet ni att jag är vaken och lever
Kram Louise
Måse förresten köpa en snok, känns tomt utan en ;) Haha


Bildbomb 4 - första ridpasset


Läppstift :D

Kom ihåg nu att hon inte går i nån superduperbrabriarform. För hon är trots allt bara 4 år och har knappt några muskler ;) Och ja, jagvet. Jag måste jobba på min sits. (framför allt skänklarna) så de kommer jag träna på nästa gång :)

Kram Louise


Imorgon kommer...

...lite bilder på min och Nisses första ridpass i paddocken :) (Måndag)

Hon är guulllliiigg! (va nära på att skriva hAn xD )

Louise

Bildbomb 3 - CraaazyGav upp lite xDDe roliga e att Putte brydde sig inte :D

Louise

Första på hemmaplan

Red Nice för första gången på hemmaplan idag. Hon var superduktig! Ioförsig skrittade jag mest och travade bara nåt varv. Men ändå, hon var duktig även fast hon trycker in mot mitten ;)

Hehe, hennes rumpa e så gullig för den typ dallrar när man tar på den och så är den kantig xD Måste träna upp den lite så hon blir lite muskad. För det kan man inte säga att hon är nu ;)

Var och gick med henne en sväng innan för mamma, pappa och Krissy skulle typ gå så jag tog med henne. Även där var hon superduktig och reagerade inte på nåt. Så himla bra! Asså att hon är så lugn av sig. Hon lätt de bästa psyket en häst kan ha :)
Sötnosen <3
Här är iaf lite bilder:Kram Louise


Nice idagSåhär såg Nice ut idag :)
Snygging?
Louise

Nu är jag hemma igen med 888 bilder!

Hej!
har kommit hem från tävlingen nu! Det var jättekul, och grattis till alla fina placeringar. Laddar över alla 888 (<--- grymt nummer) bilderna och sedan ska dem redigeras och lägga upp! såklart säger jag till när ALLA bilderna är uppe ;)

Sedan ville Vicky att jag skulle göra ett inlägg om hur man fotar på tävling och såklart ska jag göra det!! ;)

// Paula

Dagen 21/8

Hejj allihopa!
Snart tänkte jag sticka upp till stallet en snabbis så gästerna ska få se Nice :)
Iaf, såhär ser dagen ut:

Sticker upp en stund och visar upp Nisse
Skriva upp hennes foderstat (Kommer inte komma ihåg den annars xD)
Sticka upp till stallet senare för att rida mm.
Tvätta hennes svans (Den är skiiiten)
Och sen när jag kommer hem, kanske fixa inför skolan som börjar på tisdag... :/

Hade sålänge då :)
Louise

Bildbomb 2 - Hämtning Nice
Hon har verkligen varit superduktig hela dan! Gick på nästan direkt, stog helt stilla i transporten på vägen hem och sen när vi är hemma är hon hellugn! Inte stressad alls utan ställer sig i ett hörn och vilar. Så gullig!

Gick med henne en sväng sen också för att visa henne vart hon hamnat typ. Så blev hon lite rädd för en traktor så jag låter henne nosa på den, då tar hon upp en sten och börjar tygga på den. Haha! Helt sjukt. Sen gick hon runt med den en stund innan hon spotta ut den. Skrattade hela tiden.

Charmig polle ! :D:D

Nu är hon iallafall hemma och mår bra :)
Louise

Snart kommer bilder från dagenSnart kommer bilder från dagen. Ni får se denna så länge ;) Vet tyvärr inte hur man vänder på den bara xD

Kram Louise

Viktigt om du ska fota på tävling

Hej!

Imorgon ska jag åka och fota på en hästtävling!! :D jeey ska bli jättekul så nu har jag gjort lite förberedelser ni kan få se en checklista vad jag tycker är viktigt ;)

 • Packa ner kameran och objektiv i väskan
 • Ladda batterierna
 • tömma minneskorten
 • skaffa startlista
 • fixa en "reklamskylt"
 • kolla busstider
 • Fixa mackor (lunch)
 • Fixa pengar så man kan köpa hanburgare m.m
 • Packa med en lite pall och sitta på
 • kolla väder så du/ jag vet vad man ska ha på sig och kameran
 • ladda Ipoden så man kan lyssna på något på bussen
 • Om man har ta på dig din klubbjacka/ tröja
 • Ladda busskort och mobil
 • ta med vattenflaska
 • Solglasögon (om stark sol) och tuggummi
 • Ställa väckarklockan!
Lite som är lite extra viktigt är:

 • packa ner kamera och objektiv
 • Laddda batterierna, glöm inte att sätta in dem i kameran sen!
 • tömma minneskorten
 • skaffa startlista - så du vet hur många starter det är per klass
 • kolla var toaletterna är!
 • fixa mackor (lunch) ta alltid med dig egen mat så att du slipper köa och blir på dåligt humör
 • Pall om man gillar att sitta
 • kolla väder!
 • ta med vattenflaska!
 • ställa väckarklockan!
Det andra är också viktigt men men!
Kommer i alla fall vara lite dött på min sida men om jag har möjlighet att blogga så bloggar jag ju såklart!! nu ska jag fixa det sista och sedan ska jag äta och sova ;)

Vill ni att jag ska skriva ett inlägg om att fota på tävling!!?? kommentera!!

Ha de
// Paula

Vad jag köpte

Hej
mamma och jag var på Freeport i Kungsbacka idag. Detta var vad vi köpte till mig!


 • Muffinsformar med rosor på
 • Två jeans från Levi's
 • en kudde som jag ska använda när jag har gjort om mitt rum ;)
 • Köpte också en jacka men den orkade jag inte hämta xD
// Paula

uteritten

Hej!
var ju på uteritt i torsdags så jag tänkte berätta lite om den ;) Jag höll på att missa bussen då min klocka i mitt rum gick fel xD men jag kom iväg i alla fall. När jag kom dit hälsade jag för första gången på heeela sommaren på min Kasper. Haha men det ända han brydde sig om var brödet som låg i min ficka, gulle.
I alla fall träffade jag några kompisar som också skulle vara med. Det satt en lista inne vid entrén där stod det att jag skulle ha Kasper. blev jätteglad! sedan var det samling och efter det gjorde vi i ordning hästarna. Kasper blev smalare ju mer damm jag fick bort xD
När jag väl kom upp på honom (han ville inte stå still) började jag skritta runt. Var i chock för jag hade inte insett hur kort hals han hade! Kasper är också lite speciell, han är 165 cm i mankhöjd men rör sig som en ponny. Jag vet faktiskt inte men eftersom jag inte kan rida ponny så är det skönt att i alla fall få känslan! :D Vi började rida mot Årekärr men eftersom regnet har sköljt bort alla ridvägarna där så vände vi och red mot galoppbanan i stället. Vi tog några varv i galopp, sååå härligt var det att sitta på min lilla köttbulle igen och höra vinden vina i farten!
Efter det red vi in på en väg där jag i alla fall inte har ridit på innan, det var jättekul men när vi skulle vända och galoppera lite hojtade Jossan att Aragon haltade. så Helena fick sitta av och dra loss Aragons sko som halkat på snedden, sen red hon med den rästen av vägen xD
Vi tog lite galopp på galoppbanan sen igen (Aragon haltade ju inte då såklart) och jag höll på att svälja en fluga men jag tror (<--TROR) att den flög ut igen xD

När vi kommit hem till stallet igen så sköljde alla sina hästar förutom jag som svampade av kasper i stället. Ville inte att han skulle bli stressad av en vattenslang. Kasper brukar bli lite stressad i början men sen slappnar han av. Ville inte bruka med honom bara. Sedan tog vi ut hästarna i hagen. jag tog självklart kort, med kompakt kamera men det är bättre än inget ;)


Min ruffsige plutt <3 :)

Posa det kan han <3

Påväg mot hagen!

Köttbulle <3

Paula


NU

Ungefär NU lastar jag Nice.! AAA! Jag har en häst :D:D Heelt crazy :D

Louise

på väg!!

nu är vi äntligen på väg till sjöos!! :D

Taggad till tusen

Nu går jag och lägger mig. Vill verkligen att det ska bli morgon så jag kan sticka och hämta Nice. Snacka om taggat till tusen asså! :D

Guuud va jag längtar :)
Gonatt på er alla!
Louise


Bildbomb 1- tävling Putte

<3<3
Louise


Bildbomber snaaaart ;)

Har nu laddat över hur många bilder som helst från ett usb. Tänkte lägga upp dom som bildbomber nu några dagar framöver. Allt på Putte förstås :D
Så, idag kommer från tävlingen sen kommer det massa annat typ imon och på söndag. Låter de bra? :D

Säger att det är sjukt fina bilder, även om jag rider som en kratta xD
Smakprov:

 

Louise


hejsan!!

har varit på min nya skola nu! Verkligen en grym klass med en massa grymma tjejer! Någon mer som har börjat skolan än? Nu ska i alla fall mamma och jag mysa i soffan och kolla på film. Imorgo ska mamma och jag handla kläder så det blir nog bilder på vad jag har köpt, lite om uteritten och något kul jag ska göra på söndag! Den som först gissar rätt på det jag ska göra på söndag får en länkning!!! Paula

Ländtäcket har kommit!

Fick ländtäcket jag köpte idag. Gud va gullig! :D

Slänger in en bild ikväll ;)

/Louise

Stack till stallet...

...en millesekund för att lämna fodret. Asså de va mycke! Men de roliga e att det var inte allt. har minst lika mycket med grejer som jag måste lämna imon. Haha.

Hur jag ska få plats har jag ingen aning om xD

 

/

Louise


Nåt roligt

De har verkligen hänt en jätterolig sak!
En tjej kommenterade bloggen igår och undrade om Nice va från sjöis, vilket hon är. De visar sig då att hon har haft henne innan!
Helt galet roligt!
Så nu finns de en till anledning att fortsätta blogga :) Hehe. Men det var iaf jätteskojj!Upprepat bild, ich weiss. Men har ju ingen annan :/ Dock kommer det massa fler på lördag! :D:D


Tänk att det bara är 2 dar kvar tills jag hämtar henne. Inte ens de ju. Typ en dag. HELT CRAZY ASSÅ!

Louise


Ullared, igen...

Haha, aa. Har varit på ullared idag igen, men denna gången blev de kläder till mig och inget till hästen ;) Hittade lite nagellack också såklart! :D Haha, som ni alla fattar så är jag rätt beroende av nagellack. Känner mig helt tom utan det. Som att nåt fattas lixom.
Nog om det.
Får se om jag slänger in nån bild på allt sen. Men eftersom detta är en hästbogg så kanske det inte är så intressant?


Asså depend är nog de bästa nagellacket som finns! Verkligen älskar de. Har en del hemma nu också ;)
FET hiss!

Kram Louise


Björneröd! <-- ridningen ^^

Nu känner jag att jag har dragit ut på ridläger skrivandet och det var egentligen inte meningen men nu skriver jag om det ;)


När vi kom dit, träffade jag mina kompisar alltså två som jag har känt sen innan. När vi tillslut fick hästarna... Ah ni skulle ha sett min lektion, jag tror jag skrek nej så det ekade flera mil bort. HAHA! :D Och Aina som delade ut hästarna frågade "är han inte din favorit" jag trodde jag skulle dö! Om någon undrar så fick jag den LATASTE hästen jag någonsin ridit, Big Ben.
Ialla fall så var jag glad för jag fick Jan-Erik som tränare, vi hatar båda Ben xD

Nästa dag så red vi första ridpasset och jag var hur förvånad som helst! Han gick fint i form, han var inte lika skumpig och galoppen gick bra! var i chock efteråt! Men nu har jag i alla fall fattat varför han inte var så skumpig, det var för att jag hade honom i form. Andra lektionen gick också bra :)

Näst dag var det Jockeyläder på ängen. Min kompis Pontus, räknade varv i galoppen och han hade "riktiga" jockeyläder, han red 8 varv i galoppen! Det skulle jag aldrig ha klarat. Kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde sen men jag tror att vi red över bommar andra lektionen :/

PÅ onsdagen var det barbacka ridning, jag fick ju inte ner honom i någon vidare form utomhus så han var jätteskumpig! Så det blev i alla fall en mysig tur när vi skrittade till fältet och tillbaka sen.
I ridhuset hoppade vi lite och tränade på att räkna galoppsprång. Efter vi hade ridigt gick min kompis Wilma omkull med sin häst. Han är egentligen hennes systers dressyr häst. Han tänkte hoppa ett jättesprång men eftersom han inte är så van vid att hoppa snubblade han och gick omkull. Wilma och Fandango klarade gick bra, Fandango fick ett skrapsår på mulen och på knäna. På kvällen Byggde vi bana.

På torsdagen var det en två timmars lektion. I början gick väl bra lite segt kanske. Sen när jag skulle hoppa orkade jag inte riktigt hålla om på Nian (för han skulle bajsa) så han gjorde ett helikopersprång och jag var lite före i hoppet så jag hanmade framför sadeln och fick manen i ögat. Sedan när jag skulle hoppa om hoppade han nian och vägrade på tian. sedan vägrade han på nian och jag kom igen och han vägrade igen. Då blev jag så förbannad på honom att jag drog till med spöt och han hoppade rätt upp i luften och kraschade in i hindret. Jag hamnade framför sadeln och slog i munnen såpass att jag fick en fläskläpp. Tror att det kan ha gått så dåligt på slutet för att vi båda var trötta, jag speciellt. På eftermiddagen var det ingen ridning då hästarna skulle vila. Jag fick då reda på att en liten tjej hade gått omkull också! Hästen hade bara snubblat i traven men det hade varit tillräckligt för att hon skulle få en spricka i armen. Den kvällen hade vi i kompisgänget haft jättekul uppe i sofforna med mycket snack och kortspel.

På fredagen var det frivilligt om man ville rida ut eller om man ville rida terräng. Jag valde uteritt :) Vi red en ganska lång bit. När vi galopperade och jag skulle ducka för en gren tog han chansen och drog ner huvudet mellan benen och drog iväg bockandes. Hästen backom gjorde detsamma och jag fick ropa STANNA! till de andra. Hehe det kunde man inte tro inte ens de som inte hade varit med trodde på det xD På kvällen hade Ben fått on t i magen så de fick tvinga i honom olja och gå ut och gå med honom.

På Lördagen var det tävling! Jag kom femma och det såga ganska bra ut även om det inte kändes så! jag kom femma (av 7 xD) Aja det kändes bra ändå och sedan åkte vi hem... ganska tråkigt men nästa sommar då j*vlar kommer jag tillbaka!!!!!!!!


//Paula

uteritt

Hej!

Idag ska jag på uteritt :) hoppas jag får kasper lasper <3 jag ska i alla fall åka iväg lite tidigare för att fota om hästarna är ute. när vi rider ska jag kanske filma om det går, annars får ni se på gamla bilder om ni vill.

// Paula

Nice är från sjöis

Hej du som undrade om Nice va från sjöis Provade kommentera din blogg men lyckades inte skicka iväg de ? Askonstigt. meb iaf, om du lyckas titta in av en slump igen så ser du detta. Ja, det är Nice från sjöis :-D och de är verklugen jätteskojj att du hitta henne. mejla mig ifall du vill. flema@hotmail.se (ja. de ska vara se) ;-) Kram på dig

väntar

Hej! Sitter och väntar på att ridsporten börjar (tv 4 sport). Ska bli ganska kul, fast det är dressyr. Hoppning är ju mer min grej ;) Paula

Ehhh hur har dem tänkt nu...??

Hej!

såg den här när jag var ute och letade bilder till hissen och dissen. jag fattar inte riktigt varför man ska ha flugtäcke när man rider!!?? hästen rör ju ändå på sig (jag menar man kan ju trava ifrån flugorna) och om man är i skogen får man räkna med flugor och då tycker jag inte att hästen ska gå och svettas i en sådan när man bara är ute och tar en lugn tur i skogen...??
Om jag själv var en häst skulle jag vilja vara så fri som möjligt även om jag hade allergi mot flugor eller liknade.Tycker det här känns onödigt! Om det är någon som tycker det är nödvändigt får gärna förklara det, är lite nyfiken på hur dem har tänkt ^^ xD

// Paula

ps är det kul med mycket hiss och diss, tips och så eller blir det för mycket?? Kommentera!! .ds

HISS & DISS om HV Polos huvor

Hej tänkte hiss och dissa lite!
Jag älskar verkligen HV Polo och tycker deras grejer är svinsnygga, men jag tycker faktiskt inte om deras huvor. Dem ser bara konstiga ut :S Vissa av dem är snygga, när dem "går ner"  men när dem är helt raka ser dem... annorlunda ut.Jätteful! speciellt när den är helt rak! Eftersom jag aldrig har sett den på en häst i verkligeheten kan jag inte utala mig om passformen :/ Kanske är jättesnygg på men såhär på bild är den FUL!Jättesnygg!!!

// Paula

Tips om bra och roliga faktafilmer om häst ;)

Hej tänkte tipsa om ett par jättebra filmer! Det finns många olika av dem, De som finns är:

 • Egen Häst - Har jag
 • Sköta Häst - Har jag
 • Börja Tävla - Har jag
 • Lär Dig Hoppa - Har jag
 • Rida Dressyr - Har jag
 • Börja Rida - Har jag
 • Rida Terräng
 • Lär Dig Köra
Jag tycker de här filmerna är jättebra! Köpte själv filmen "Börja Tävla" när jag skulle ta grönt kort. Man får bra tips av de som har kommit långt som, Malin Baryard, Jan Brink osv. Sedan spelar dem in en massa på Flyinge, i hingststallet och så. Ganska kul att kolla på. Jag har själv lärt mig väldigt mycket från de här filmerna.

Den filmen som jag tycker alla borde se är "Sköta Häst"!// Paula

Snälla, vad ska vi skriva!!??

Hej!
har precis vaknat. Hoppas det här blir en rolig dag för alla. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag, jag ska i alla fall skriva om ridlägret och bilder från det också.

Känner att detta inlägget inte blev så intressant :/ Men om ni vill att inläggen ska bli mer intressanta kommentera då vad jag och Lollo ska skriva för att ni ska tycka det är kul! Snälla gör det för det skulle hjälpa oss enormt, lixom en BOOST i bloggningen!

Paula

På tv i dag!!

Idag kommer det en massa hästsport på tv!20:55 - Hästhoppning på Eurosport

21:55 - World dressage masters (dressyr) på Eurosport

22:25 - EM i dressyr på tv 4sport

22:25 - Riders Club (typ en massa hästsnack) på Eurosport

// Louise & Paula

Tråkiga bilder från ridlägret :/

Hej!

sitter och kollar på en live bloggning och delvis fixar bilder
Alltså det blev inte så roliga bilder från Björneröd :P alltså det är mest bilder på när annat folk rider och inte när man flummar runt typ xD
ska nog se om jag kan fixa det här tills imorgon och skriva och så ;)

Paula


Förresten tycker ni att vi ska köra igång en frågestund när lollo har fått Nice??!

Hiss & Diss (utanför hästvärlden)

Hej

Ni vet ju att det finns filmer som är sämre än filmen, eller det finns vääldigt många! Fast den som tar priset är Eragon! Böckerna är svin bra, är själv på Brisingr. Men filmen SUGER ingenting är som det ska vara, allt är tvärt om. Typ i slutet är det en som ska dö typ fast den personen lever, man får inte träffa vissa personer som är viktiga i boken. Ja filmen suger boken äger!


Suger!!     Diss                                         Äger!!     Hiss!

Paula

Pannkakor

Hej!!

Har varit uppe i några timmar nu :) gjorde pannkakor till brunch. Blev mätt på tre pannkakor (rekord!)
Jag och Lollo skulle kanske ha gjort något idag men det blev inte så för vi orkade inte. Men då kommer det mycket uppdatering ;) tänkte skriva ner min gästbloggning här som jag tycker är väääldigt viktig när det gäller hästskötsel.

ska försöka ladda över bilder och skriva om lägret idag också, några hiss och diss kanske!
vad vill ni att jag ska skriva om!? kom igen och kommentera! behöver veta :S

Paula

KalenderNi som läste min förra blogg vet vad detta är, ni andra. Det är en sån där prickaförgrej tills jag hämtar Nice ;) Som ni ser så var de ett tag sen jag gjorde den, men det har gått fort ;)

Louise

HISS & DISS
(bild från google)

Börjar med att dissa hoppläder, asså jag fattar verkligen inte hur man lyckas rida i det. Provade igår eftersom jag tänkte hoppa, men det gick verkligen inte! Så, ja. Jag dissar hoppläder. Mycket skönare och lättare att rida med dressyrläder och dressyrsadel ;)

Hissar dressyrläder, som sagt så tycker inte jag att det går att rida i hoppläder, sä därför blir det en hiss på dressyrläder ;) Tycker också det är snyggare :)

 

Kram Louise


Fråga

:) om Kommer inte på nän rubrik xD:

Hur kommer din och Nices första vecka se ut tillsammans? :)

- Den kommer nog bli ganska galen.

Antar att första dan blir att för det första få hem henne, sen låta henne stå i boxen med lite hö för att känna sig hemma.
Sen i resten av veckan ska jag försöka lära känna henne. Ta reda på hennes svagheter och styrkor osv. Jag tror nog att den första veckan kommer bli den bästa ;)

Och den sista den värsta...

 

Kram Louise :)


Kommer inte på nän rubrik xD

Ibland har man ingen ork, ingen lust för nånting. Ingen lust att blogga, att träffa kompisar eller göra det man gillar allra bäst. Orsaken till det kan vara många. Sånna orsaker man kanske inte vill ta här.

Just nu har jag iallafall ingen lust att blogga. Anledningarna är väl att jag inte vet vad jag ska skriva om och att jag tappat blogglusten lite. För att få den tillbaka behöver ni kommentera i massor och skriva era åsikter om allt vi skriver om.
För annars kan det hända att jag slutar blogga, vilket jag verkligen inte vill för jag vill att ni ska få följa min och Nice resa med träningar och tävlingar. Att ni ska få se oss utveckla tillsammans och bli ett bra ekipage. För det vill jag. Såklart kommer jag behöva stödet, för jag vet att det inte alltid kommer gå bra. Nån gång måste det gå dåligt för att veta när det går bra. Och det stödet tror jag finns här på bloggen. Därför vill jag inte lägga ner.Att jag valde denna häst framför alla andra jag provred finns det inget riktigt svar på. Det bara kändes rätt, som om vi kanske kan komma nånstans. Att hon får tävla högre klasser och jag utvecklas i min ridning. 

Vissa förstår mitt val. Andra tycker det var helt fel. Att hon är för ung, att jag inte kommer klara av henne osvosv. Men helt ärligt, visst tyck så. Men kolla oss då om ett år. Då kommer ni nog inte säga samma sak. För jag tror att vi kan lyckas, det tror jag verkligen. Men det skulle underlätta om ni tyckte och tänkte samma sak.

Nu ska ni inte tro att jag sitter och skriver att jag är bäst, att jag kan rida alla hästar i världen helt perfekt eller nånting. För det gör jag inte. Jag tycker själv inte jag rider säskilt bra, men bra nog för att få Nice att komma nånstans. Bra nog för att få henne att utvecklas och förhoppningsvis bli en fin dressyrponny. Precis vad jag vill.

Och anledingen till att det blev en sån ung ponny är att jag tyckte det kändes rätt och att jag vill utvecklas. För det gör man verkligen av att utbilda en ungponny. - Man lär sig av att lära -

/Louise


Paula är tillbaks!

Nu är jag tillbaka!

Paula Holmquist is in da blogg agian! xD Hade jättekul på lägret och längtar verkligen efter att blogga! imorgon ska jag KANSKE vara med Lollo :) ska bli kul annars ska jag blogga om ridlägret och lite annat skoj :)

har inte så mycket att tillägga :)

Reeegn

Snacka om regn idag!
Tjenare lixom. Red kanske max en minut innan jag var genomblöt. Haha.
Blev ingen film just därför men hoppas på en imorgon :)
Putte gick sådär idag, ioförsig red jag kanske en kvart för orkade inte vara ute mer och jag märkte på Putte att det blev lite jobbigt i regnet och en dyblöt paddock ;)

Kram!

Söndag

Väntar gäster nu och sticker till stallet för att ta Putte och träffa Bella sen. Grym söndag! Hoppas på en liten film på Putte sen då som jag typ lova igår. Hade gött! Louise

Svarasvarasvaraaaa

Hejsan! Kom nyss hem från stallet eller nyss och nyss. De va ett tag sen ;-) Har precis slängt iväg ett litet mejl också, så de hoppas jag få svar. Förresten, vill ni att jag fortsätter videoblogga? Vill ha svar ifall ni vill, annars känns de så ovärt så d får jag se ifalld det blir. Nu tänkte jag iaf gå och lägga mig, godnatt på er! Kram Louise

Lite filmer

Hehe, tvåan e inte så jättenormal. Va tvungen att lägga upp den bara för att jag skrattar när jag ser den xD

Det blev tyvärr ingen film när jag red, men han gick superbra idag! Tränade på längningar. Eller ökningar blir det väl mer. ;) Sen tränade jag också på galoppfattningar eftersom han drar upp huvet i varje fattning. Så i slutet gjorde han superfina :) Imorgon blir det att träna på avsaktningar för han typ hänger sig i handen i varje saktning. Men det blir bättre iaf :)

Vill ni att jag ska försöka filma imorgon då så ni får se en bit?
Kommentera bra så blir det en!

Kram Louise

snart videobloggning

Snart kommer en liten videobloggning :)

Kram!

/Louise

Chris Medina

Har ni hört om Chris Medinas flickvän? Eller dom var förlovade.

Var vekligen jättenyfiken om vad som hände henne för alla säger olika så jag sökte runt lite på olika ställen för att kanske hitta nåt. Det jag hittade var att hon var med om en allvarlig bilolycka 2009 där hon fick en fraktur på skallbenet och flera i ansiktet (som i princip förstörde, för hon var verkligen jättesöt innan) Så hon hamna i koma och vad jag fattar det så skrev Chris denna låten då:Tycker själv den är jättebra!

Förresten för er som inte visste det så ställde Chris upp i en idoltävling nånstans där han kom vidare. Och hans flickvän fick träffa domarna :) http://www.youtube.com/watch?v=K1qtf-qJpnM&NR=1 Klicka så kan ni se det :)

Egentligen är man för otacksam här i livet. För en dag är den slut, och det kan lika gärna vara imorgon.
Så lev varje dag som om det vore den sista.

Kram!

ouppdaterad blogg, ich weiss

Idag har det verkligen blivit NADA uppdatering, men jag har faktiskt varit i stallet hela dan. Åkte dit vid tio och kom hem alldeles nyss. :) Men, skojj hare varit!

Här är iallafall en väldigt ful bild på mina snygga orangea naglar ;)Kram Louise


måla naglarna

Nu ska jag måla naglarna. Oranget blir det denna gången så det blir nog najs :)

Resultat kommer antingen senare idag eller imorgon :)

Kram Louise

USB

Asså verkligen FÖRLÅT för att jag inte lagt in bilderna på mig och Putte från tävlingen. Men det finns faktiskt en förklaring. Frida la usb:et med alla bilder i hennes skåp så att jag skulle kunna hämta den, men den var borta!
Fattar verkligen ingenting, för hur många går in i hennes skåp lixom?

Så nu är jag inte på jättebra humör just därför, men det löser sig nog ;) Alltid tänka positiv :)Ni får se denna i repris så länge :)

/Louise


Köpte på Ullared

Detta köpte jag på Ullared:


Detta urfina gröna schabraket. (Den är mer grön i verkligheten, bara att min kamera sugere ;))Ett vintertäcke (Som sagt, urdålig kamera)Och massa annat småkrafs. :)

Kram!

Marsvinen

Sitter här med marsvinen och gosar lite med dom. Jag har väl nämnt att jag har marsvin? Iaf, det har jag och dom heter Hugo och Othello. Båda väldigt sociala och självklart urgulliga <3Fast denhär bilden togs för mer än två år sen, så Hugo har växt till sig en del och är inte en liten unge längre. :)
(Bild från eragons)

/Louise


Hitta på?

Funderar på vad jag ska hitta på idag, sticker antagligen till stallet senare men vet inte vad jag ska göra tills dess. Några ider? Eller, ska nog ta kort på allt jag köpte igår, ioförsig har jag det viktigaste i stallet. Skillat xD Känner att detta blev lite oseriöst, men de överlever ni :-D Kram Louise

Det sjukaste som hänt mig

Måste berätta det sjukaste som hände igår. Jag, Ebba och några till var på Ullared nästan hela dagen (bilder kommer sen) Så kom vi hem iaf och kör upp till stallet, då märker Ebba då att deras transport var borta. Ingen fattar nånting och vi börjar kolla runt på stallet mittemot och ringer till massa.
Sen är alla helt förkrossade för ingen hade sett den eller nåt. Den var alltså stulen.

Som alla vet så är jag L.I.V.R.Ä.D.D för att åka moped och sa bara på skojj, men vi sticker till det stället och kollar ifall den står där. En hade nämligen sagt att dom ställer sånna saker där för att typ sälja dom sen.
Så, ja. jag åker iallafall med (OMG) för att kolla. Så när vi åker ner för blablabla backen så kollar Ebba till vänster ifall de kommer nån bil, och ser en transport som står lite längre bort.
Vi sticker dit för att kolla och ser då att det är deras.
Snacka om hjärtklappning! Båda blev helt skakis. Ioförsig vet jag inte om jag skaka för att vi hitta den elr om det var för att jag åkt moped xD

Sen hämta vi våra förädrar och massa saker hände.
Har nog aldrig varit så rädd. Tänk om vi kom dit å såg den och fatta att de va rätt och att det står nån där som håller koll på den... ! SHIT!

Dehär va iallafall de sjukaste på länge! Om det finns nåt sjukare ?


Köar

Står i kön på ullared, har slösat en del pengar. Hehe. Vad jag köpt kommer ikväll :-) Kram Louise

Ullared

Sticker till stallet för att möta upp Ebba, Ella å Lisa där (tror jag xD) Sen sticker vi till ullared och shoppar loss på hästgrejor! Haha. Tänkte köpa ett vintertäcker och ett grönt shabrak . Hörs senare ;)

Louise

Så, hur gick det...

...med Putte igår? Jo, det gick jättebra verkligen! Förväntade mig inte alls att han skulle gå så bra som han gjorde. Så det var skojj!
Började med att göra lite öppnor på långsidorna för att få honom mjuk. Inget konstigt eller avancerat, utan bara enkla öppnor i skritt som jag inte krävde så mycket av. Ville bara att han skulle ställa sig lite extra och flytta in frambenen en aning.
Efter det i båda varven travade jag på en volt för att få ställningen, och han gick SUPER. Hoppas att det beror på öppnorna för då fortsätter jag med det :)
Efter galoppen och uppvärmingen tränade jag på halt hälsning. Trav-halt-hälsning-trav. Och det gick också jättebra. Gick emot handen nåra enstaka gånger men annars tyckte jag han skötte sig bra. Lyssnade på hjälperna och jobbade verkligen som han ska.
Så, ja. Jag är supernöjd och han var duktigt så han fick kärnhuset på mitt äpple sen. Haha xD
Gulliga ponnyn!/Louise

Kort

Hej på er! Glömde skriva på kvällen igår så det kommer upp idag. Alltså hur det gick med Putte. Kan säga att han var superduktig! :D

Kram

CSI NY

Sitter och kollar på csi ny, så jag e lite upptagen. Hehe. Senare kommer iaf hur det gick med Putte. Kolla de, för är så stolt över han ! Louise

Kossa MUU!// Paula

Sticker till stallet

Sticker till stallet en stund. Det blir att rida Putte och sköta om Långben.
Långben är och har varit min sköthäst i ca 1 och ett halvt år nu. Det är en privatperson som äger honom och tävlar en massa :) (Kan lägga in en bild sen i nästa inlägg)

Har också precis kommit hem från en kompis som jag inte träffat på ett tag, elr de känns så iaf ;) Vi hade det gött.

Nej, nu måste jag sticka och jag får inte glömma Bellas lädergrimma, som jag gjort ett antal gånger nu xD

Inte glömma grimman...inte glömma grimman...inte glömma grimman...

Kram på er !

Louise

Nu äre morron igen

Och jag vakna halv tolv!
Haha, lite sent kanske men jag somna assent igår bara för att jag vänt dygnet. Måste bättra mig inför skolan annars kommer jag säkert missa bussen xD Ioförsig vet jag inte när vi börjar, nån i klassen som vet? Annars får jag hoppas på den 23 ;)

Idag är hela första dan jag ska blogga heeelt utan Paula och det var första natten för henne på läger detta året. Hoppas det går bra!
Haha, skrev igår att jag kommit på att man kan ladda mobilen genom datorn. Och gissa vad?! Jag laddar den genom datorn just nu :D Tänk vad jobbit det hade varit om jag inte hade kommit på det, då hade jag varit tvungen att gå ner och hämta laddningssladden. Man ska ju spara på stegen man har, och det gjorde jag ;)

Nu tänkte jag gå ner och äta frulle, eller lunch kanske de mer blir.
Ses snart!
/Louise


Trrrööööttt!!

Gonatt på er allihopa! Nu är jag trötter och tänkte gå och lägga mig. Kommer antagligen vakna vid lunch men ja, efter det uppdaterar jag!
Kan säga att jag precis kom på att man kan ladda telefonen genom dendär sladden man laddar över bilder med till datorn. Haha, lite sen är jag med det. Men glad blev jag iallafall när jag såg det! Brukar nämligen tappa bort laddaren heela tiden och nu när jag har samsung (som ingen annan i familjen har) så kan jag inte sno deras heller.
Hursomhelst behöver jag inte få världens panik när den e borta. bara att sätta på datorn, ta fram sladden och tada! Den laddas xD
Haha, är lite för trött nu känner jag. Men vi ses imon iaf :)
Kram!Hehe xD

/Louise


Putte <3

Kom precis hem från stallet efter att ha tagit Putte för Frida (hans ägare) är sjuk, stackarn!
Jag red iallafall ut en sväng för han kom hem från betet igår och har inte ridifs mycke alls. Började rida ut med en från stallet och vek sen in på en stig eftersom hon skulle rida en längre sträcka. Det kändes nämligen inte som att han skulle orka hela den vägen. Hur som helst skulle jag svänga av och märkte redan innan att han blev nervligare och ville inte lämna sin kompis.
Men jag övertalade honom och han gick. Sen började han gnägga, allt vad han kunde och slutade inte förrän vi såg husen igen, som låg en bit bort för vi va typ mitt i skogen.
Haha, gullet. Stackare som inte fick nåt svar bara. För han lyssnade verkligen ifall han skulle höra nåt. Haha, men han lugnade sig iallafall efter ett tag och var superduktig :D

Bild från idag:Smutsig polle <3 (Bilderna när han titta upp blev jättesuddiga bara för att han ville nosa på mobilen heela tiden)

Kram Louise

En fråga :)

elli :
Om det skulle vara så att Nice tycker det är väldigt kul att hoppa, kommer någon annan tävla henne då?
- Jag har hört att hon kan hoppa och gör de ganska bra, men nån annan kommer nog inte få tävla henne. Men känner jag att jag vill prova att starta en hopptävling blir det nog bara på skojj på en klubbtävling elr nåt, som en kul grej för henne. Fast dressyren satsar jag på till hundra nu :)

/Louise


packat och klart

Har packat nu :) snart bär det av mot björneröds ridcenter! Älskar verkligen det stället. Som ni ser är det mycket packning men det ska regna och jag har erfarenheter av att ha mycket kläder med mig då det är svårt att få sakerna torra inomhus. Förresten är det någon mer som ska på ridläger eller kanske har varit i sommar? Paula

Söndag

Sorry för att jag inte skrev igår och den enda anledningen till det är väl att jag inte orka sätta på datorn. Yes, i know, jag är lat :-)
Haha, idag åkte elr åker Paula på ridläger så nu ska jag ta hand om bloggen heelt själv. good luck till mig ;) Så ni får se till att fråga massa frågor, skriva era åsikter och komma med ideer om vad jag ska skriva om.
Tänkte även ha en liten tävling, ifall ni vill?
Lyckas ni övertala mig så kör vi påt. Den kommer isånnafall imorgon eller nån gång i veckan :)

Senare idag kommer även svar på en fråga :)

Kramar!Häst bilder :D// Paula

Ett gott skratt...// Paula

farpäron xD

Hej hej!

Idag kommer Farmor och Farfar över :) sitter och tömmer alla minneskort :) ska ju på ridläger imorgon så det kan ju vara bra om man inte har fulla minneskort xD kommer lite bilder lite senare, ska också komma inlägg med bilder från ridlägret när jag var där vecka 28 när jag är borta.

Tycker ni att jag ska försöka filma mycket så att jag kan klippa ihop det till en film sedan? minst 7 ja annars gör jag det inte xD

Nu kom farpäronen (<-- fattar inte vad det kom ifrån xD) så nu drar jag kommer tillbaka ikväll!

Paula

Paula svarar på frågor

Hur träffade ni varandra?

Genom ridgruppen som jag började i för ett tag sedan.

Vad kommer att hända med bloggen när ni börjar skolan?Jag hoppas att jag ska hinna blogga mycket men som sagt börjar jag på ny skola och i åttan med betyg och allt. MEEEN jag kommer att vara mer i stallet så att det blir mer hästinlägg :) förhoppningsvis hinner både jag och Lollo att blogga som f*n ändå! :D
Vad för systemkamera tycker du man ska börja med?

Det beror lite på vad man vill ha kameran till men här kommer några ;)

Nikon D3000
Nikon D3100
Canon EOS 550D

Kommer du att lägga ut fototips så att man kan fota så bra som du?

Haha! jag tycker inte att jag fotar bra xD men ja jag hade tänkt att göra något sådant ja :)

"Jobbar" du som fotograf?

Ja jag ska faktiskt starta eget företag, pappa och jag håller fortfarande på att bestämma namn :/ aja jag kommer såklart berätta när hemsidan och sådant är klart :)

Hur känner du inför att börja på ny skola till hösten?

Jag är jättenervös! men som tur är känner jag en hel del personer på Sam *puh* så jag tror jag kommer att trivas bra, men såklart kommer jag sakna min gamla klass där man redan kände alla sedan 1:an typ :)

Vad är det roligaste du har gjort det här sommarlovet?

Gå på ridläger helt klart! Så fett grymt att åka bort till Strömstad bara för att rida xD

Vilken lärare kommer du sakna mest nu när du byter skola?

Ja du svår fråga! kommer nog sakna alla lärarna, har ju känt dem jättelänge! men det är klart att om jag har svenska kommer ingen lärare vara som Tomas eller om man har matte kommer ingen vara som Sara :/
tufft är livet!

Hur högt har ni hoppat?????? :D

Ja du svår fråga >:/ jag tror det är runt 80 - 90cm men är inte så säker då man mest bara hoppar och frågar inte så mycket när man är på träning.

hej!
vilken person skulle ni säga att ni var i ridgruppern? typ den blyge, den tråkiga eller den som skrattar åt allt m.m.?

Jag är nog lustigkurren xD jag är typ ganska spontan och oseriös på teorierna ibland. men det som förvånar mig mest är att många skrattar när jag "skämtar" ??

Louise är nog stjärneleven xD rider bäst i dressyr än alla typ (förlåt alla som går i min ridgrupp xD inget illa menat)

// Paula


Svar på frågor- Louise

hej!
vilken person skulle ni säga att ni var i ridgruppen? typ den blyge, den tråkiga eller den som skrattar åt allt m.m.?
- Jag skulle nog säga att jag är väldigt glad och skrattar åt allt. Vilket dom flesta är ioförsig, men lite extra kanske ;) Paula är den som skrattar med mig, haha! Nej, men hon brukar få mig att börja. Säger roliga saker osv <3
Hur högt har ni hoppat?

Vill först säga att jag hoppar knappt och suger på de men de högsta jag hoppat är nog 110. Och det var med en fjording, haha lite galet sådär ;)
Hur träffade ni varandra?

Genom stallet och ridgruppen :)
Vad kommer hända med bloggen när ni börjar skolan?

För min del kommer det nog inte hända sådär jättemycket mer än att jag inte kommer kunna skriva på dagarna. Men den största förändringen blir väl att jag har Nice då och såklart kommer det mer om henne och våra träningar/tävlingar osv. :)
Ska du filma mycket från när du rider?

Självklart gör jag det om ni vill? Men inget jag planerat just nu.
Kan du berätta mer om din häst?

Hon är ett sto på fyra år. Heter Nice, kommer från sjöis och är glad och hoppig typ :) Jättemysig verkligen!
Kommer du att tävla hoppning eller dressyr?

Som sagt så suger jag på hoppning så dressyr får det bli :) Tycker själv jag är mycket bättre på det och tycker även det är roligare :)
Vill bara säga att erna blogg och ni är grymma!

Tack så jättemycke, de värmer! <3

KRAM! /Louise


Avslutad

Nu är frågestunden avslutad och svar från min sida kommer om en stund :)Kram
/Louise


En hiss på denna superbraiga mobilen

Gud va nöjd jag är med mobilen! Verkligen superbra och värd pengarna :)

Så, idag blir det en hiss på samsung galaxy s2 även om de e en hästblogg ;)Men en sak. Är de nån som vet hur man lägger in bilder på bloggen från mobilen? Provade igår, men fattade inte riktigt. Tänkte nämligen sen när jag får Nice ta bilder om lägga in på bloggen, direkt från plats :) Bra?

Kram
/Louise


sitter i bilen

Hej Sitter i bilen. Vi är på väg mot göksäter. Tänkte se om man kunde köpa tyg, har nämligen tänkt att göra ett täcke eller schabrak. Men vi får se, ska i alla fall köpa vitt garn, varför får ni se senare ;) Paula

Tjena

Tjena! Sitter med min nya mobil och tänkte slänga in ett litet inlägg :-) glöm inte frågestunden som avslutas imon. Kram

24 timmar

Om exakt 24 timmar är frågestunden avslutad. Så passa på att fråga nu :)Kram!

jag sitter här och äter frukost!! xD

Hej sitter och äter frukost :) idag åker våra gäster så då kan jag troligen uppdatera asbra?! Om vi inte åker ut med båten... aja ha det bra så länge så hörs vi! //Paula

Märken

Ska skriva lite om märken på ridkläder osv.
Kan börja med vad jag tycker då ;)
Ja, jag älskar märken! Om jag får chansen köper jag något med märke. Det är väl inte så konstigt med det egentligen. Visst, ibland ser kläderna exakt likadana ut med märke och utan, men ändå väljer man den med. Det mest störda är väl att den med kostar flera hundra kronor mer. Och vissa har inte råd med det, så äre bara. Inget konstigt det heller.

Så därför tycker jag det är svinkonstigt när det är nån som stirrar ut en bara för att man valde den där tröjan utan märket som egentligen ser exakt likadan ut. Men om man ville ha den då? Man ska inte behöva bli utstirrad för de.
Jag har massa ridkläder utan märke och tycker inte alls det är konstigt. För det är dyrt!
Men jag antar att med ridningen äre så att om man har märken är man rik. Som en statusgrej lixom. Fast det borde inte vara så, för har man häst är man oftast inte fattig iallafall.

Så jag tycker att man ska få välja precis vilka kläder man vill oavsett om man har pengar eller inte. Sen kan jag såklart hålla med om att märken oftast är snyggare. Men det är min smak och ni behöver verkligen inte tycka lika ;)
Och ni som stirrar. Innan ni köpte alla era märken hade väl inte ni nåra heller elr? Antagligen har ni också blivit utstirrade nån gång... ;)

/Louise
 osvosv...


Sitter å kollar på...

...Sommarlovsmorgon. Elr, den e på men jag typ kollar inte. Haha, kommer ihåg när man va liten då ställde man klockan bara för att se, så gulligt!

Idag kommer de upp den hiss/diss jag lova er igår och så kommer de där om mäskeskläder.

Som ni kanske såg i Paulas förra inlägg så åker hon bort i helgen, så de vore super om ni kunde kommentera vad ni vill att jag ska skriva om. Kan säga att det blir bättre uppdatering då :)

Ni kommenterar-jag levererar, rättvist skare va :)

Hade gött! :D
/Louise


kommer bli dålig uppdaterin från mig

Hej!!

har ni sett den grymt snygga Bloglovin ikonen uppe i menyn!? ni undrar säkert varför jag inte har uppdaterat så bra medans lollo har gjort det. det är för att vi har gäster och vi åker typ klocka 12.00 till typ kvällen ut med båten :/ därför kan jag inte uppdatera på dagen och är sedan trött på kvällarna :/ vill sedan berätta att på söndag åker jag på ridläger alltså kommer bara lollo skriva om jag inte lyckas fixa iväg ett från mobilen lite då och då :) detta är värt att tänka på gott folk xD

Paula

Bildbevis

Här kommer bildbeviset på biskvierna :)

Är även barnvakt åt denna sötnosen fram till söndag :DLyckades på något sätt ta kort när hon gäspa, haha, så skillat och så charmigt! :D

Kram Louise

Klar!

Har bakat klar nu och dom blev SUPERgoda! Typ precis som fasters, förutom att de inte e hennes (ingen kan slå dom)
Men iallafall, dom blev perfa, haha de enda som inte gick sådär jättebra va väl när jag skulle smälta chokladen i mikron så tog ja ut chokladen som varit inne i typ 2 min på högsta värme och trodde (smarta jag) att jag kunde ta i skålen. Men nope, den va varm! Så nu springer jag emellanåt och måste spola kallvatten på fingret.
Skillat Lollo!
Så en sak lärde jag mig idag, och de va att inte ta i en skål som varit inne på högsta värme utan handske.

Bildbevis kommer så fort jag orkat ta fram kameran, tagit ett kort och laddat in det på datorn. De kan då såklart ta ett tag eftersom jag är lat, typ latare person finns inte xD
Nä, men ska kila ner nu så bilden kommer om max en timma

Hade tills dess :)

Louise

 


Foto: Frida Lundin


vi har skaffat bloglovin :)

Hej!!
nu har vi skaffat bloglovin! följ oss gärna! klicka ---> Här!
Glöm inte fråge stunden klicka ---> Här!

ps. kommer att fixa en widget men hinner inte nu, kommer ikväll!! ds.

Du som...

...frågade om jag kunde berätta mer om hästen. Kan du typ skriva vad du vill veta ? (a)

Kram på dig! Och ställ gärna fler frågor :)

Louise

Tänkte baka idag

Haha, tänkte ge mig på att baka biskvier, vilket inte e de lättaste xD Får se hur det går och har hört att de tar låång tid ;)
Men då har jag nåt att göra, vilket e bra eftersom jag är sjut uttråkad just nu.
Har också precis varit på the phonehouse elr va de heter och kollat på en ny mobil för min bara la av. Helt plötsligt, stackars lilla mobil som bara levde 2 år. Rip till den.
Men iallafall vi tittar på en som heter nåt i stil med samsung galaxy s 2 eller nåt, det sägs ju vara en bra mobil så vi hoppas på de då :)

Så, om allt går som planerat köper vi den imorgon. Yey!Kram
/Louise

godmorgon

Godmorgon :) Vi har fått in en massa frågor satt det är bara att fortsätta! Ni kan kommentera alla inlägg med frågor om ni vill. Tänkte sätta mig och spela sims medeltid idag. Det är För varmt För att gå någonstans :/ Kasper och Glenn <3

Godmorgon godmoorgon hör fåglar sjunga glatt...

Lyckades vakna vid 9 idag, UTAN veckarklocka! Haha, men de e asbra för vill inte sova bort hela dan :)
Mina tankar idag blir nog att kanske, om jag orkar, packa upp väskan som jag inte gjort än xD Och kanske kila till stallet en stund sen. Får se :)Vad har ni för er?

I bloggen från min sida idag kommer det upp ett inlägg om mina tankar om märkesgrejer mm. och kanske hiss/diss
Oops, nu nös jag ;) Haha!
Kram!
/Louise


Tillbaka till stallet

Gud va gött de e att vara tillbaka i stallet! Få träffa alla lixom :) Har verkligen längtat! Så nu finns jag i stallet om jag e borta. Haha

Förresten, är det nån som vill se en bildbomb på mig och Putte, min medryttarhäst, när jag tävla han för ett tag sen? Isånnafall kommer dom i helgen nångång :) Kan ju vara lite rolig för er att se hästbilder for once ;)/Louise

Ni får inte glömma frågestunden!

Nej, de får ni verkligen inte! Den avslutas på fredag vid 18.00 så efter det nån gång på kvällen kommer alla svar. Kan säga att om det blir ganska många frågor kommer det en videobloggning från min sida med alla svar :D
Sååå., håll utkik och fråga massor med frågor! Behöver ju ofc inte vara om hästar eller foto, utan det kan var om vad som helst.
Så passa på nu :)Massor med kramar
/Louise


Är med i en tävlingJag tävlar hos Millah om ett silverarmband från Smyckesboxen.se

(http://millahoman.blogg.se/2011/august/tavling-silverarmband.html?_tmp=265cf5e8d6305b6ea543b6cd9fbd59bfdaee8f7e)

/Louise

Bild :)


satt och redigerade den här bilden för jag har inget att göra :) glöm inte frågestunden klicka ---> här!

// Paula

Hiss & DissVerkligen jättefuuuuul! desutom så är den stor och fladdrar när man rider och det ska man ju inte ha för det kan ju skrämma hästen

Verkligen jättesnygg och mysig att ha i höstSamma här verkar mysig att ha under västen när man rider ut i skogen

//Paula

Kelly

Hej hej här kommer en bild på Kelly som vi gick ut med igår. hon var jätteglad när någon kom och maten var slut på 30 sekunder typ :) Hon var jättesnäll när vi gick ut med henne också.

här kommer bilden ;)Paula ;)

Frågestund!!

nu är det frågestund på bloggen! fråga allt mella himmel och jord! vi svarar på allt. me kom ihåg att vi är bäst på hästar och fotografering, glöm inte heller att kommentera om frågan är till Lousie eller Paula. frågorna ställer ni nere där det står kommentera här!


Hundvakt

Hej hej

blev lite ändrade planer idag. Pappa och brorsan åkte iväg till Läsö med en annan familj så det är bara mamma och jag kvar. vi ska åka och handla lite för vi ska få gäster imorgon och sen ska vi gå ut med Kelly :) Bilder kommer på Kelly sen ;) om ni undrar varför jag inte hängde med var för att jag inte hade lust att vara ute på sjön heeela dagen och svettas sönder. har också några utslag på insidan av överarmen som svider och om man svettas blir ju inte det så mysigt :/

Ha de!
Paula

RSS 2.0