Klicka på bilden ;)

Hej! Nu har ni säkert undrat vad Alexandra har menat med det hon visste (inlägget) så nu ska ni få reda på det ;)Klicka ;)

(För dem som inte kommer fram till sida så har vi skaffat ni blogg som heter www.alexochpaula.blogg.se )

// Alexandra och Paula

Wow hårt träningspass!

Hej!

Idag tränade jag med pappa. Trodde jag skulle dö xD nej men seriöst det var jättejobbigt. Blir typ svettig så fort jag tänker på det! Hade i alla fall tänkt fortsätta träna för att det kommer hjälpa mig inom ridningen då man orkar mer osv. Detta var ett kort inlägg men jag kan ju berätta lite om min helg ;)

Lördag: Luciamöte

Söndag: sköta Gunnar och sedan ridträning inför lucia

Jaaa och en massa läxor :/ (orkar tyvärr inte skriva om min träning igår, är dödstrött)

// Paula

godermorgon alla bloggläsare

Hej ligger i sängen och försöker ta mig upp xD idag ska jag träna så det ska bli kul. Sen så ska jag blogga som faen nu när Alexandra ska på konfaläger! Aja Godmorgon på er alla ;) nu går jag ta och Gå upp // Paula

Imorgon

Imorgon ska jag på konfa läger :D kommer hem på söndag därför blir det ingen uppdatering av mig i helgen men det ska ni få nästa vecka :D känner mig MYCKET bättre nu, blir ändå vänta i ca 4 veckor tills jag får rida igen.... :( Saknar att ha glädje i att rida men kommer antagligen komma mmycket närmare hnm nu :D <3

<3
/ Alexandra

Fränt ;)

Haha vill ni veta en fräck sak? ;)

HON här ska börja tävla för tork :D

Mer ponny hopp ryttare ska det va ;)

skäms... :(

Hej

Säms verkligen... Har inte bloggat på två dagar! Har verkligen velat men jag har haft berg med läxor och varit svintrött. Så jag ber om ursäkt. Ska blogga som vanligt hade jag tänkt.
Idagn red jag Nalle och mer om mitt ridpass kommer imorgon ;) Har inte mer att säga utom att vi hoppade idag kanske kan vara kul ...? :D

// Paula

JAG VET!!

Jag vet inte sak som inte ni vet ;) Det handlar om bloggen men ni kommer få reda på det snart :D/ Alexandra som är lite off nu för tiden ;)

Mondays sucks!

Hellu!

Idag så har jag inte gort något förutom att gå i skolan... Trök! Vi slutar så sent på måndagar så man kan inte åka iväg till stallet eller så. Mondays sucks! Imorgon tror jag inte att det är någon ridning så det blir väl att hänga i stallet hos Gunnar, sedan är det ju Emmaträning så det ska bli kul ;)

Hoppas ni hade en bättre måndag än vad jag har haft!
// Paula

HISS till lami-cell schabrak!

Har precis insett att Lami-cell schabrak är grymt snygga! Eller... ja vissa. Större delen av dem! Men jag hade i alla fall inte sagt nej om någon kom fram och erbjöd sig att köpa ett av de schabrak ovan!
Fast jag hade sagt nej om det var någon främmande person för det är ju bara konstigt xD

// Paula

Linn Olsson på Pay'n Jump

Hej!

Idag var det Pay'n Jump i stallet. Jag var med på eftermiddagspasset då det är hästarna som hoppar. Det var ganska coolt. De hoppade upp till 1.30 så det gällde att inte vara ivägen.
Måste bara berätta att jag typ stod och kollade startlistan i mobilen för att kolla vilka det är inne på banan och när vi ska höja osv och så ser jag att det är Linn Olsson som ska starta. Jag har det lite i bakgrunden i huvudet och sedan när hon har ridit inser jag att det är DEN Linn Olsson som bloggar på TeamSL! Sedan hoppade hon flera gånger och en gång snackade hon med mig!!
Nej... Jag är inte kändisfixerad eller så men liiite coolt är det ändå ;)

Dessa bilder är tagna i Billdals "nya ridhus" alltså framhoppning ;)


Hoppas det är okej att jag lånade dessa bilder...?

Haha det var typ dagens news xD

Rolig nyhet!

Jeyy typ bästa nyheten! Ni kommer väl ihåg Louise som har bloggat här innan?? Hon har äntligen börjat blogga igen! 'Här kommer hennes kommentar ;)

LouiseA om Rolig gonattfilm ;):
Nu har jag börjat blogga igen :D
Kort jag vet xD

//Paula

Rolig gonattfilm ;)

Hej idag har jag inte gjort någonting xD bara chillat. Imorgon är det Pay'n jump på Billdal och jag ska vara med på eftermiddagen ;) skönt med lite sovmorgon iaf.

Tänkte bjuda på ett roligt godnatt inlägg ;)//Paula

Torsdag markarbete på Ronaldo

Hej!

Orkade inte göra ett sådant stort inlägg om mitt ridpass igår men ska försöka förklara ;)

Vi började med att rida fram på volterna, han var väldigt framåt och lite stel i innersidan så jag fick leda honom väldigt mycket och mjuka upp honom så mycket det bara gick med skänklarna. Sedan började vi hoppa och som några vet så är Nallen väldigt stor så han kom ikapp alla små hästar hela tiden. Men jag tyckte ändå att han hoppade bra på dogleg'et. Sedan började vi hoppa bana. Det var mest tekninska svängar så det var små hinder. Kanske 50 cm max ?
Aja hoppade på räcket och han bjöd fint i språnget. Sedan hoppade jag hindret som låg längs med medellinjen. Jag kom lite snett på det men han hoppade fint och landade i rätt galopp. Sedan var det dogleg'et och han hoppade fint därmed. Sedan kom det till en lite svårare väg. Vi skulle hoppa hindret på medellinjen och sedan vända tillbaka till en av två bockar som var del av dogleg'en. Han var redan intällt på att han skulle andra hållet så jag tappade ena stigbygeln och stannade. När jag tagit den och snackat lite med Malin om hur jag skulle göra så hoppade jag igen. Han hoppade fint och kom i en fin sväng och hoppade resten av hindrerna med stor marginal ;P//Paula

En fråga :D

Karin om Dagen i stallet :D:

Ska du fota på söndag? :)

Alltså det beror på om du ska hoppa på eftermiddagen... För jag hade tänkt att vara lite lat och komma till det senare passet.

//Paula

11:11 11/11/2011

Kolla vad coolt!!! :) 11 all Day long! //Paula

Lite kommentarer till mig :D

victoria om Kvällen...:

haha I:1, vad är det för program? ;) har bara hört talas om lätt a osv


Eller hur! Fick typ be Malin (min ridlärare) att skriva ut det åt mig! xD


Jenni om Ullared idag!:

de settet va jättesnyggt! :)

 

Tack! :D Han var jättesnygg i det :)


 

// Paula

 

 


DISS: Nyckelben gör ont att bryta!

Hej!

Såg precis nu att Alexandra kommer ligga lågt nu. Men bli inte besvikna för ni har ju mig <3

Ni kanske också tycker Att Alexandra gnäller att hon har ont och så att när ni bröt armen så gick ni inte runt och gnällde att ni hade ont. Nu är det så att Nyckelbenet som Alexandra har brutit ÄR det MEST SMÄRTSAMMA ben man kan bryta. Så tänk på det nästa gång ni kanske suckar om hon skriver att hon har ont.

Så inget illa ment med det bara lite fakta xD

Jag tycker i alla fall att alla ska kommentera lite snälla saker som Alexandra kan se när hon loggar in nästa gång, eller vad säger ni?? Lite fuzz som dem typ säger i Legally blonde.

// Anonym! haha ne det är jag Paula

Hoppträning med Otto

Man kan ju säga att han var ganska pigg idag, Otto. Han hoppade mig nästan ur sadeln! Jag tänkte att jag kunde gå på mindre antal galoppsprång men så blev det inte utan han hoppade och tänk dig att en ryttare ligger över halsen med fötterna, i stygbyglarna, ovanför rumpan på hästen! haha det måste varit en härlig syn. Men det var på framridningen.
Sedan hoppade vi banan. Den var lite svårare då den var mycket med vägar och korta anridningar så vi hoppade typ max 60cm, alltså väldigt lågt. Men Sofia filmade oss under ridpasset så det var roligt att se sedan. Han var allmänt slö när jag skulle komma på den "andra banan" då det blev ett stopp efter studsen men sedan kom jag igen och då gick det bra :D Han kunde hoppa lite konstigt men det var mest mitt fel då han kom nära osv.

När vi sedan kollade på videon så blev jag förvånad över min sits! Den har blivit sjukt mycket bättre! Haha sitter här och skryter lite xD Ne men den är inte världsbäst men jag hänger med i sprången utan att man hamnar för långt bak, för långt fram eller att skänkeln kommer på något konstigt vänster.

Ja det är ju ett bra tips att be någon filma lite då och då för då ser ni hur bra(/ dåligt) det ser ut.


Uppvärmningen.
Det var det blåa räcket som han hoppade högt på. Han alldeles ovanför alltså xD

Första banan. Började föresten på det bruna hindret som står längs med långsidan.

Andra banan. Började vid den gröna pricken och slutade vid den röda ;)

Tredje banan. Hoppade allt tvärt om förutom oxern då. Han hoppade jättestort på oxern men jag trillade inte av, haha!

hoppas ni tycker om mina "teckningar" xD
//Paula


När jag känner för det?

Jag kommer från och med nu att bara blogga när jag känner för det. Det ska vara kul att blogga? Men känner inte för det just nu så därför ligger jag lite lågt... kanske inte känner för det pga av att jag har ont hela tiden....


<3

/ Alexandra

Dagen i stallet :D

Hej!

Hinner tyvärr inte göra ett inlägg om mitt ridpass idag utan det får ni imorgon ;) Gick i alla fall bra, han höll nästan på att hoppa mig ur sadeln och vidare ner på marken, haha.
Hörde att Karin skulle vara med på Arrow och att Desse kanske skulle vara med på Pay'n jumpen. Kul! om det är någon mer där så ser ni mig säkert ;).
Förövrigt idag hade shadow kolik, stackarn! Men han mår bra nu, det var inte en sådan "stor attack". Sen så fixade jag med Gunnar, han hade två svettäcken på sig som hade åkt på sniskan Haha söt Gun Gun! Tyvärr kunde jag inte ta en bild på det då min mobil inte kan ta kort för tillfället..?? konstiga mobil!


Shadow <3

// Paula

Lite annorlunda bilder (förutom miniatyrerna)

Valde några bilder från en Pay'n Jump som var innan sommaren. Blev nästan uppäten av mygg när solen började gå ner... Dessa bilder är i alla fall bland mina favoriter då de är lite annorlunda och så ;)
Har förövrigt suddad ut lite på några bilder då jag visar respekt för ryttaren.

( klicka på bilerna )

Lika bilder :O

Lite annorlunda hopp kanske? haha

Här går det fort?? :D

Absoluta favoriten!! Vet inte varför men det är något med den som gör att den är så bra...?

 

// Paula


Dagens! plugg... -.-'

Hej

Ingen av oss (vad jag vet?) har varit i stallet idag. Alltså en trökig pluggdag! Har typ bara pluggat och nu har jag duschat också :D Tänkte bjud på några bilder från någon tävling får se vilken det blir xD

Är det förresten någon av er som ska vara med på Billdals Pay'n jump på söndag? Had tänkt dra dit får bara snacka med tävlingsledaren om man får vara med och hjälpa till. Och mamma o pappa om de kan köra xD Eller någon kompis som också ska vara med som bor nära mig...?

Jaja imorgon är det hoppträning för min del så förhoppningsvis hinner jag att blogga innan Top model och House börjar... hehe! Annars kommer ridpasset upp på onsdag.// Paula

Sjukt!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article13893972.ab

/ Alexandra

Tävlingsresultat

Tänkte dra tävlingsdagen, som var igår.
Dressyr gick inte alls bra... Han har väldigt dålig balans i galoppen så han bröt av i slängtrav och han är väldigt skumpig så jag hoppade runt i sadeln och störde honom ännu mer. Ja en sorglig historia, men hoppningen gick bättre.
Inga nedslag eller så men det blev lite hackigt på vissa stället då det blev fel galopp och ett ställe då han inte riktigt orkade galoppera. Men jag är nöjd med den ritten :) fick en 9a på vägval ;)
Tyvärr fick jag ingen placering men det kommer fler tävlingar ;)

Förresten vill jag bara gratulera de som fick placeringar och hälsa att alla som jag såg rida, att det såg det jättesnyggt ut!// Paula

Hickstead är död!! :'(

Usch!
Idag dog den jättefin hingsten Hickstead! Jättehemskt. Han dog inne på banan efter de ridit en runda med 4 fel i grunden. Jag tar nu en tyst minut för honom...


(bild från google)

Till Ridsports artikel

Till Expressens artikel (med film då han föll ihop)

//Paula

tävling ;)

Ska åka och kolla på Torslanda rk dressyr km idag :D
Dra om ca 5 min (måste skynda att skriva) Skulle ju varit med på hoppkmet men det blev inget med det.... Kommer inte uppdatera så bra idag eftersom Evelina och Emelie ska sova här :=)

Men vi hörs ;)

image description

/ Alexandra

HISS/DISS

Veckans diss är:
Att jag har brutit nyckelbenet och inte får rida på 6-8 veckor :((((

Veckans hiss är:
Att det har varit ett grymt lov :D/ Alexandra

Övernattning i stallet

Heeej!

Idag ska jag sova över i stallet för första gången :D Vi ska sova i teorisalen och typ ha halloweenkväll. Ska bli jättemysigt med en massa kompisar. Sedan ska jag ju tävla RM imorgon så jag behöver inte oroa mig för bussar och sånt tjafs!
Är förresten jättenervös men efter jag läst starttider och schemat för dagen så är jag lite lugnare då jag har bra starttider. Det är ju också väääldigt skönt att man har fasta starttider i dressyren! Annars hade jag ju inte överlevt! Hehe....

Alltså kommer jag inte uppdatera ikväll alltså. Utan det får bli imorgon kväll. Då kommer det förhoppningsvis ut bra resultat från dagen!// Paula

Ska....

ska åka med mamma
och  handla lite måste komma ut idag, inte bara ligga inne ;)/ Alexandra

Bilder från tävligen på bulycke :P


haha snygg bild xD

hahaha

Alla är fotade av Annie Olsson
/Alexandra

:(

sorry för uppdateringen från mig :(
men har varit bort rest och i går när jag red slutade det med att jag var på sjukhus med ett brutet nyckelben.... jippie... jag hade anmält mig till två tävlingar men det blir inget med det :( Kommer inte kunna rida på 6-8 veckor :'( Men ska till stallet och ta hand om älsklingen ändå ;)

Hur det hände:
Vi hade ridit och så gicck vi ut ur mangen och så ska vi gå upp till stallet så blir Rocco rädd för något hoppar upp i luften och vänder samtidigt och jag hänger inte med så jag flyger av och landar på huvudet och axeln. Skriker som f*n och kommer det fler ut ur stallet och tar in mig i stallet så jag får sätt mig ner och efter det så kommer min syster och hämtar mig och kör till krysset och så tar pappa mig bort till tandläkaren där mamma är så kör vi till östra sjukhuset och vi är där i ca 3 timmar. kommer hem runt 11 på kvällen...

Tack Vendela som tog upp Zirocco till stallet :)

Älskar dig ändå <3

/ Alexandra

... inte idag...

har ingen lust att blogga idag. Uppdatering kommer imorgon!

Tisdag - Markarbetes träning

Tänkte skriva om min träning igår.

Jag red Otto och det var markarbete. Vi skulle hoppa en studs på tre språng. Studsen stod på medellinjen och vi skulle komma i galopp. I början fick jag stödja honom väldigt mycket med skänkeln men när vi hoppat ca tre gånger behövde jag inte hålla om lika mycket.
Haha höll på och dö när Sofia sa att vi skulle hoppa utan stigbyglar :D. Men har har ganska skön galopp och det gick bra bara att jag knep lite med benen och då åkte skänklarna bak en aning. Jag är i alla fall bara glad att jag inte hade Corona, inte trillade av och att vi inte kom i trav in på studsen. Otto har såå skumpig trav!
Sedan mockade jag hos Gunnar och gick hem.

Det var allt för den träningen men imorgon ska jag ha dressyrträning på Nallen som jag förövrigt ska tävla RM med på lördag. Lite skönt att man kan rida på honom lite innan så att man får en bra känsla, förhoppningsvis.// Paula

Ullared idag!

Hej

Idag har jag varit på Ullared. Det var kul fast väldigt mycket folk som inte kan köra kundvagnar! Jag har som någon kanske vet cellskräck så jag hatar när man är instängd, mycket folk och varmt. Jaja ett taqg "Skämtade" jag att jag skulle ta kundvagnen komma springandes (och skrikandes) och ramma alla som stod ivägen! Haha! :D

Aja här kommer några vilder jag har köpt ;)


Detta kommer bli tävlingssettet som jag ska ha på Lördag. Tar ju bara av huvan när det är dressyr så då passar till både hoppning och programridning. Är nöjd med mitt köp och det passar ju bra med vitt på en ljusbrun häst.


"Lite" Underkläder hehe :3


Och sims3 pets som jag ska spela nu ;) Har hört mycket bra kommentarer om det här spelet och så var det billigare på Ullared än i vanliga spelaffärer.

Köpte för övrigt lite mer men det var typ lite godis, kläder, schampo osv... Inget roligt i alla fall!
// Paula

Detta har jag pysslat med

Dett var vad jag har sysslat med då mamma tog sprättaren Haha! :D

Jag har sprättat bort en text på ett schabrak som jag köpte på Billdals "Hästens dag". Den har tidigare använts till bohuscupen och på andra sidan sidan står det Billdals Ridklubb. Här kommer tre bilder, en visar hur den såg ut när jag började, den andra Work in progress och den tredje resultatet ;)// Paula

Ingen tid ikväll...!

Hej
Har inte tid att blogga ikväll kommer uppdatering troligen imorgon kväll ;)

RSS 2.0